INFRAROODVERWARMING.

Kijk hier!

Hier vind je nog meer inspiratie

Daci

Onze infraroodverwarmingen zijn gecertificeerd

Jouw infraroodverwarming van Könighaus

Inhoudsopgave

Werkingsprinciep van een infraroodverwarming

De klassieke radiateur

Een conventionele wandradiator werkt met convectie: koude kamerlucht wordt opgewarmd en stijgt op. Terwijl warme lucht stijgt, volgt koude lucht. De resulterende luchtcirculatie wordt vaak als tochtig ervaren. Bovendien wordt door de ronddraaiende lucht stof opgestuwd, wat nadelig is voor mensen met een allergie.

Nadelen convectieverwarming
Koude kamerlucht wordt opgewarmd en stijgt op. Terwijl warme lucht stijgt, volgt koude lucht. Deze luchtcirculatie wordt vaak als tochtig ervaren.

De infraroodverwarming

In tegenstelling tot conventionele radiatoren verwarmen infraroodverwarmingen voornamelijk de objecten in de ruimte, muren, het plafond, vloeren en mensen. Deze geven de warmte vervolgens gelijkmatig af aan de ruimtelucht. Door het directe warmte-effect zijn infraroodverwarmingen bijzonder efficiënt en bereiken bovendien de werkingstemperatuur in 2-4 minuten.

Overigens: de warmte van een infraroodverwarming is vergelijkbaar met de aangename warmte van zonnestralen of een tegelkachel.

Voordelen infraroodverwarming
Gelijkmatige en directe verwarming van mensen, objecten en oppervlakken. De verwarmde objecten geven de warmte vervolgens door aan de lucht in de ruimte.

Voor- en nadelen van infraroodverwarmingen

Voordat je een verwarming kiest

… is het belangrijk om de voor- en nadelen van dit verwarmingssysteem te leren kennen. Je heeft waarschijnlijk veel vragen: hoe werkt een infraroodverwarming? Hoe lang gaat een infraroodverwarming mee? Hoe duur is zo’n infraroodpaneel? Om deze en andere vragen te beantwoorden, hebben we de belangrijkste informatie voor je samengevat in deze overzicht:

VoordelenNadelen
Lage aanschafkostenAls enige verwarmingssysteem is het het voordeligst in combinatie met een fotovoltaïsch systeem
Ruimtebesparend ontwerpVoor niet gerenoveerde gebouwen alleen aanbevolen als bijverwarming
Flexibel inzetbaar
Eenvoudige constructie
Lage aanschafkosten
Geen onderhoudskosten
Op bedrijfstemperatuur in 2-4 minuten
Geschikt voor mensen met een allergie
100 % bedienbaar met hernieuwbare energiebronnen
Bedienbaar via app/smart
Aangename warmte, vergelijkbaar met zonnestralen
Gemaakt in Duitsland
Betrouwbaar en veilig
Voorkomt schimmelgroei

Plaatsing van een infraroodverwarming

Plaatsing van een wandkachel

De juiste positionering van het verwarmingspaneel is belangrijk, zodat de infraroodverwarming zijn volledige effectiviteit kan bereiken. In principe is het zinvol om in grote ruimtes meerdere kleine verwarmingspanelen te installeren in plaats van één hoog watt-paneel om een ​​gelijkmatige warmteontwikkeling te garanderen.

Onze tips voor een optimale plaatsing van de Könighaus infraroodverwarming:

 • niet tegenover ramen plaatsen
 • niet achter kasten of zitmeubelen plaatsen, anders kan de verwarming zijn warmte niet ongehinderd afgeven aan de ruimte
 • gemonteerd op buitenmuren, waardoor er geen verwarmingsvermogen verloren gaat
 • monteer op lichaamshoogte zodat de warmte optimaal kan worden verdeeld
 • plaats de verwarming op maximaal 2,5 meter afstand van de te verwarmen ruimte

Het plaatsen van een plafondkachel

Bij plafondverwarming komt de warmte van boven en zorgt niet alleen voor een gelijkmatige warmtestraling in de ruimte, maar ook voor warme voeten. Bovendien kun je met deze ruimtebesparende en onopvallende verwarmingsmethode de warmte op een gewenste plek richten, zoals een salontafel of bureau.

Let op: Bij een plafondverwarming worden de objecten in de ruimte door de stralingswarmte verwarmd. Deze geven de warmte weer af aan de ruimtelucht.

Plaatsing plafondverwarming
Plaatsing van twee infraroodverwarmings aan het plafond van de woonkamer
Warmteverdeling plafondverwarming
Warmteverdeling in de bank- en eethoek

Installatie en montage van een infraroodverwarming

Mogelijk eenvoudige installatie

In principe geldt: hoe groter de ruimte, des te verstandiger is het om meerdere kleine verwarmingspanelen te plaatsen in plaats van één hoog watt paneel. Waarom? Zo bereik je een gelijkmatige warmteontwikkeling. De optimale afstand tussen het infraroodpaneel en de te verwarmen ruimte is max. 2,5 meter.

Hoe monteer ik een infraroodverwarming aan de muur?

Met behulp van de meegeleverde montagesjabloon kun je de infraroodverwarming net als een beeld aan de muur monteren. Hiervoor zijn meestal vier boorgaten voldoende

Plaats jouw infraroodverwarming niet direct tegenover een raam. Er zou teveel warmte verloren gaan omdat glas geen warmte opslaat.

Om ervoor te zorgen dat jouw infraroodverwarming ongehinderd warmte kan afgeven aan de ruimte, plaats deze niet achter kasten of zitmeubelen. Onze tip: monteer je verwarming op lichaamshoogte, maar in ieder geval op kniehoogte, om het ideale warmte-effect te bereiken.

Hoe installeer ik mijn plafondverwarmingspaneel?

Het installeren van de plafondverwarming is heel eenvoudig: in de eerste stap begin je met het boren van de gaten voor de pluggen. Een afstandhouder zorgt voor een constante luchttoevoer tussen het plafond en de infraroodverwarming.

Na installatie kun je de verwarming met behulp van de kabel aansluiten op het stroomnet. Voilà – na korte tijd wordt het heerlijk warm.

Er is geen stopcontact aan het plafond? In dit geval wordt de kabel van de plafondverwarming stevig op het elektriciteitsnet aangesloten. Hiervoor raden we je ten zeerste aan om contact op te nemen met de juiste specialist.

Met een smarthome-stopcontactthermostaat regel je de kamertemperatuur gemakkelijk met je smartphone wanneer dat nodig is.

Overigens: je kunt de infraroodverwarming ook gebruiken als standkachel. Er zijn verschillende modellen sta- en rolvoeten beschikbaar. Deze kunnen aan de verwarming monteerd worden. Hierdoor heb je maximale flexibiliteit en kun je je heater neerzetten waar je het warm wilt hebben. Meer informatie over de accessoires vind je hier.

De “Könighaus Smart Home”-app voor onderweg

“Könighaus Smart Home”-app

Wil je jouw infraroodverwarmingen flexibel en mobiel bedienen via smartphone? Geen probleem! Download de app “Könighaus Smart Home” gratis in de Apple Store of Google Play Store.

Energiezuinige verwarming

Ons slimme smart-thermostaat heeft een WLAN-functie. Dit maakt de stopcontactthermostaat Smart Home capabel en perfect geschikt om je kamertemperatuur naar behoefte te regelen. Want met de app “Könighaus Smart Home” kunt je een heel individueel verwarmingsplan maken dat werkt volgens jouw persoonlijke regels zoals tijd of buitentemperatuur. Zo verwarm je gegarandeerd slim en energiezuinig. Waar je ook bent – je warme huis wacht op je.

Infraroodverwarmingen en het milieu

Snelle en efficiënte warmteontwikkeling

De Infraroodverwarming is de meest efficiënte manier van verwarmen met elektriciteit. Een eenheid elektriciteit wordt bijna volledig omgezet in een eenheid warmte. Infraroodverwarming werkt ook met directe warmte – mensen, objecten en oppervlakken worden verwarmd en geven de warmte vervolgens door aan de ruimtelucht. Door de snelle en efficiënte warmteopwekking bespaar je energie.

Verwarming met zonne-energie

Idealiter combineer je jouw infraroodverwarming met een fotovoltaïsch systeem. Ze kunnen 100 procent met regeneratieve energie worden gebruikt en zijn een echt alternatief voor conventionele verwarmingsmethoden. Een fotovoltaïsche installatie op jouw dak verdient zichzelf sneller terug naarmate je meer zonne-energie gebruikt.

Let op: voor stroom van de zon moet je veel minder betalen dan voor stroom van het net. Ongeveer 30 procent van de elektriciteit kan meestal door de gebruiker worden verbruikt, bij batterijopslag is dat zelfs 70 procent. Nog een pluspunt: je bent onafhankelijk van de elektriciteitsleverancier.

Gemaakt in Duitsland

Onze infraroodverwarmingen worden geproduceerd in Duitsland. De productievestiging is gelegen in Emmerich am Rhein. Als einige leverancier van infraroodverwarmingen in Duitsland kunnen wij door middel van onze eigen drukkerij de infraroodverwarmingen individueel bedrukken en naar jouw wensen vormgeven.

Hoofdkwartier

Inmiddels verkopen wij onze infraroodverwarmingen in meer dan 25 landen en zijn blij dat onze kwaliteit, Made in Germany, ook internationaal gewaardeerd wordt. De hoogste eisen aan materiaal en verwerking op het gebied van duurzame verwarmingstechnologie staan ​​bij ons voorop.

Productie

Het doel: klanten functionele, doordachte en esthetisch aantrekkelijke producten voor hun eigen huis kunnen bieden.

Jouw gewenst motief

We hebben niet alleen witte verwarmingspanelen in de aanbieding – je kunt jouw eigen infraroodverwarming laten maken met een persoonlijk fotomotief. Upload gewoon jouw favoriete motief op onze website en wij maken jouw individuele infraroodverwarming. Als alternatief kunt je kiezen uit meer dan 1 miljoen foto’s binnen een exclusieve beeldbank.

Jouw voordelen

 • Individueel motief
 • Portret of landschap selecteerbaar
 • Efficiënt en zuinig verwarmingssysteem
 • Lijst in zwart of wit
 • Greenguard gecertificeerd
 • Hoge kleurglans door UV-direct printen
 • Gemaakt in Duitsland

Onze collecties

Of het nu klein of groot is – onze kinderkamereditie is voor alle liefhebbers van kleurrijke fotowerelden. Tien liefdevol geïllustreerde motieven om te verbazen en te genieten, er is gegarandeerd voor elk wat wils. De gebruikte kleuren zijn uiteraard voedselveilig.

kinderkamer editie

Infraroodverwarming wattages en afmetingen

Onze Könighaus infraroodverwarmingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vermogens. Laten we je infraroodverwarming zoeken. Om het juiste verwarmingspaneel te kunnen kiezen, moet je eerst de grootte van jouw kamer bepalen. Let op: het benodigde verwarmingsvermogen is afhankelijk van verschillende factoren, b.v. B. isolatie, aantal ramen, buitenmuren etc. afhankelijk.

De tabellen geven je een eerste indicatie welk verwarmingsvermogen geschikt kan zijn voor jouw kamers. Neem voor een individuele berekening contact op met onze vriendelijke klantenservice.

P-serie voor aan de muur

Vermogen in wattWarmtevermogen per m²Afmetingen in cm
130 W1-3 m²50 x 38 x 1,8 cm
300 W3-8 m²50 x 60 x 1,8 cm
450 W5-12 m²50 x 90 x 1,8 cm
600 W8-16 m²60 x 100 x 1,8 cm
800 W11-21 m²60 x 100 x 1,8 cm
1000 W14-26 m²60 x 120 x 1,8 cm
1200 W18-29 m²60 x 120 x 1,8 cm

M-serie voor het plafond

Vermogen in wattWarmtevermogen per m²Afmetingen in cm
300 W3-8 m²50 x 60 x 2,2 cm*
360 W4-10 m²50 x 60 x 2,2 cm*
450 W5-12 m²50 x 90 x 2,2 cm*
600 W8-16 m²60 x 100 x 2,2 cm*
800 W11-21 m²60 x 100 x 2,2 cm*
1000 W14-26 m²60 x 120 x 2,2 cm*
1200 W18-29 m²60 x 120 x 2,2 cm*
* Framediepte. De productdiepte inclusief afstandsstuk is 2,9 cm.

FAQ

Hoe werken infraroodverwarmingen?

Infraroodverwarmingen werken op het principe van de zon. In tegenstelling tot conventionele verwarmingsmethodes verwarmen ze objecten, muren, het plafond, de vloer en mensen in de ruimte gelijkmatig. Dit creëert een aangename en rustgevende warmte, vergelijkbaar met zonnestralen.

Waar kan ik de productbrochure vinden?

Meer weten over de voordelen van infraroodverwarming? Dan biedt onze productbrochure je alle belangrijke informatie over infraroodverwarming, inclusief onze actuele verwarmingsmodellen.

Hoe kom ik bij de prestatiecalculator?

Wil je je huis voorzien van infraroodverwarmings, maar weet je niet goed welk wattage je nodig hebt? Onze behoeftecalculator geeft je een eerste indicatie.

Waar kan ik mijn eigen gewenste motief uploaden?

Om jouw infraroodverwarming een individuele look teg even, kun je jouw persoonlijk motief uploaden. Door een hoge resolutie zorg je voor het beste afdrukresultaat.

Is infraroodverwarming goedkoper dan gas?

Infraroodverwarmingen zijn eenvoudig te installeren en bieden naast de lage aanschafkosten het voordeel dat je – in tegenstelling tot gasverwarming – geen verdere onderhoudskosten hoeft te betalen. Daarnaast is een infrarood heater in 2-4 minuten op bedrijfstemperatuur, waardoor hij snel en efficiënt warmte genereert. In combinatie met een fotovoltaïsche installatie kunt je de infraroodverwarmingspaneel 100% klimaatneutraal gebruiken.

Waarom zou ik een infraroodverwarmingspaneel van Könighaus kopen?

Als marktleider op het gebied van infraroodverwarming zijn wij het enige bedrijf in Duitsland dat niet alleen zijn productiefaciliteit in Duitsland heeft, maar jouw infraroodverwarming ook ter plaatse individueel print. Ons door de eigenaar geleide familiebedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring.

Zijn infraroodverwarmings gezond?

Infraroodverwarmingspaneelen kunnen een gunstig effect hebben op medisch gebied. Op deze manier kunnen ze spanning verlichten en, als alternatief voor conventionele verwarmingssystemen, verlichting betekenen voor mensen met een allergie door het ontbreken van luchtwervelingen.

Is infraroodverwarming veilig?

Door de ingebouwde overhittingsbeveiligingen zijn onze paneelen bijzonder veilig. Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, schakelt de verwarming automatisch uit. Uiteraard zijn onze verwarmingspanelen TÜV SÜD getest en CE gecertificeerd.

Infraroodverwarming in de keuken

Blanco of kleurrijk bedrukt – geniet van de behaaglijke warmte van onze infraroodverwarmingen.

INFRAROODVERWARMING – PERFECT VOOR JE

Wandverwarming

WANDVERWARMING

De populaire infraroodwandverwarming van Könighaus kenmerkt zich door zijn eenvoud, efficiëntie en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de individuele aanpassingsmogelijkheden en het onopvallende ontwerp kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in elk type ruimte, zowel thuis als op het werk. De kabeluitgang kan naar wens rechts of links worden geplaatst om de kortste weg naar jouw stopcontact te garanderen. Of het nu gaat om hoog of dwars formaat – de keuze is aan jouw! Een handmatige stopcontactthermostaat wordt standaard meegeleverd, maar kan ook worden geüpgraded naar een slimme stopcontactthermostaat.

 • Könighaus prijs-prestatiewinnaar
 • Hoog en dwars formaat
 • Te combineren met diverse accessoires
Plafondverwarming

PLAFOND VERWARMING

De M-serie is een Könighaus infraroodverwarming speciaal ontworpen voor plafondmontage. Het verwarmingspaneel voor jouw plafond is onopvallend en ruimtebesparend. De warmteverdeling in de ruimte is bijzonder gelijkmatig en efficiënt. In tegenstelling tot infraroodverwarmingen voor wandmontage is de achterwand gemaakt van geleidend aluminium en heeft twee bevestigingselementen, die tevens dienen als afstandhouders. Hierdoor is een constante luchttoevoer tussen het plafond en de infraroodverwarming mogelijk. De aansluiting op het lichtnet kan via een stopcontact of een vaste kabel. Voor die laatste variant raden we aan om samen te werken met een elektricien.

 • Infraroodverwarming voor aan het plafond
 • Achterkant van geleidend materiaal
 • Vaste bedrading mogelijk
Fotoverwarming

INDIVIDUELE VERWARMING

Het is jouw keuze! Ontwerp je eigen infraroodverwarming met je gewenste motief. Je kunt kiezen uit miljoenen foto’s in een exclusieve beelddatabase. Liever een persoonlijk motief? Geen probleem! Upload jouw favoriete motief naar onze website en wij maken jouw individuele infraroodverwarming. Het printresultaat heeft een uitzonderlijk hoge kleurverzadiging en wordt geproduceerd met behulp van UV-direct printen. De gebruikte kleuren zijn voedselveilig en speciaal voor Könighaus gemengd. Het maakt niet uit of je een afbeelding uit onze database of jouw gewenste motief kiest – jouw bedrukte infraroodverwarming zal ieders aandacht trekken. Gegarandeerd!

 • Grote keuze aan motieven
 • Hoge kleurglans door UV-direct printen
 • Greenguard gecertificeerd