New!

Infrarotheizung Rechner

Finde heraus welche Wattleistung du für deine Infrarotheizung brauchst.

+3234
Personen aus Deutschland und Österreich haben den Bedarfsrechner in den letzten 7 Tagen benutzt

Infraroodverwarming rekenmachine – bepaal het juiste wattage online 

Het is leuk dat je de infraroodverwarming calculator gebruikt. Verwarming met infrarood directe warmte heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verwarmingsalternatieven. De hitte bereikt je direct. Daarom is verwarming met infrarode directe warmte bijzonder effectief. Andere verwarmingselementen verwarmen de omgevingslucht. Alleen dan verwarmt het je. Daarom is verwarming met infrarode directe warmte bijzonder doeltreffend.

De warmte van de infrarode stralen veroorzaakt geen opwerveling van lucht en stof. Daarom zijn infraroodverwarmingen bijzonder praktisch voor mensen met huisstofallergieën. Hier kunt u zien hoe onze online infraroodverwarming calculator werkt. Allereerst willen wij opmerken dat de rekenmachine bedoeld is voor een eerste indruk. Voor een exacte berekening zal onze klantendienst u graag helpen.

Berekening van grootte en vermogen van infraroodverwarming

Infraroodverwarmers hebben verschillende afmetingen (lengte x breedte) en vermogens (watt). Grote infraroodverwarmers hebben meestal meer vermogen. Omgekeerd hebben kleine infraroodverwarmers gewoonlijk minder vermogen. Het wattage geeft aan hoeveel vermogen een verwarming heeft.

Infrarood verwarming sqm berekening

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen hoeveel watt je nodig hebt voor een bepaalde grootte van de kamer. Dit komt omdat het aanbevolen wattage van een aantal factoren afhangt. Daarom hebben wij voor u deze infraroodverwarming calculator ontwikkeld. Het zal u een paar vragen stellen alvorens een aanbeveling te doen. De volgende parameters zijn van belang:

  • Gebruikt u infrarood als hoofd- of bijverwarming
  • Wat is de isolerende eigenschap van uw kamer
  • Grootte van de kamer in m² en hoogte van het plafond in m
  • Hoeveel buitenmuren heeft uw kamer

Infraroodverwarming rekenmachine

De watt calculator zal u een wattage geven op basis van deze informatie. In de Könighaus Shop vindt u infraroodverwarmingen van 130 tot 1.200 watt. Tip: Heeft de calculator u een wattage gegeven dat wij niet aanbieden? Combineer twee of meer infraroodverwarmingen met elkaar. Het combineren van verschillende infraroodverwarmingen heeft ook een voordeel. Het gebied waarover warmte wordt uitgestraald neemt toe. Dit is bijzonder efficiënt.

Infraroodstralers met zonne-energie

Infraroodverwarmers werken op elektriciteit. Onder de elektrische kachels is het de meest energie-efficiënte manier om te verwarmen. Het rendement van infraroodverwarmers is bijzonder hoog. Het is ongeveer 98 %. “Hoog rendement” betekent dat de gebruikte energie bijna volledig wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. U kunt uw infraroodverwarming ook voor 100% op hernieuwbare energie laten werken. Als u uw eigen zonne-energie opwekt, is de combinatie met infraroodverwarmers bijzonder waardevol.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf

Uw ruimtelijke omstandigheden kunnen ook complex of ongewoon zijn. Wilt u uw atelier of knutselruimte, uw pas verbouwde zolder, uw garage of uw pas gebouwde tuinhuisje verwarmen? Krijg een eerste indruk van het benodigde wattage. Voor een nauwkeuriger berekening raden wij u aan persoonlijk contact op te nemen met onze klantendienst.